Online dierenwinkel met hoogwaardige producten
op een natuurlijke basis

GRAU Knoflookgranulaat

002.0064

Snel Overzicht

Een natuurlijk en effectief afweermiddel tegen vlooien en teken. Ondersteunt het organisme met o.a. het reinigende effect.

Op voorraad

Productnaam Prijs Hoeveelheid
GRAU Knoflookgranulaat 150 gram
€ 8,30
GRAU Knoflookgranulaat 400 gram
€ 14,96
View Detail
OF

Details

Knoflook heeft de volgende eigenschappen:

  • tegen teken en vlooienplagen
  • natuurlijke bescherming tegen plaaggeesten
  • ondersteunt het organisme, vooral bij ouderdom

Dieren welke regelmatig knoflook innemen met de voeding, zijn niet aantrekkelijk voor plaaggeesten. De werking tegen teken en vlooien komt door de aanwezigheid van allicine in knoflook. Dit bestanddeel wordt opgenomen in het bloed en omgezet tot typische geurveroorzakende substanties. Dit wordt uitgeademd via de longen en/of afgegeven door de poriën als een deel van de transpiratie of in lichaamsuitscheiding. Door de uitscheiding van de allicine-geur herkent de teek de gastheer niet en/of krijgt een afkeer van de gastheer. Als de teek zich toch heeft vastgebeten, laat hij alsnog spontaan los zodra hij de allicine waarneemt met chemische sensoren.

Samenstelling

knoflook (Allium Sativum L.) 100 % gedroogd gegranuleerd.

Gebruiksaanwijzing

  • Katten: 1 mespuntje per dier per dag
  • Kleine honden: 1 mespuntje per dier per dag
  • Honden > 25 kg: 1 theelepel per dier per dag

1 theelepel met kleine kop= ca. 5 gram

GRAU Knoflookgranulaat is een natuurproduct van grote zuiverheid. Een kleine hoeveelheid granulaat in de dagelijkse voeding is voldoende. 

Voor een optimaal resultaat moeten GRAU Knoflookgranulaat of -tabletten gedurende minimaal 3 weken, iedere dag, in de juiste dosering gegeven worden.

Is knoflook giftig voor hond en kat?

Er wordt vaak gediscussieerd over het geven van knoflook aan huisdieren, omdat het een vergiftiging zou kunnen veroorzaken. Dit kan echter niet zo ongenuanceerd worden gezegd.Er moet op een aantal aspecten worden gelet.

✔ Onderzoek heeft aangetoond dat een dosis van ongeveer 5 gram verse knoflook per kilogram lichaamsgewicht per dag een toxische werking kan hebben. Dat zou betekenen dat een hond van 25 kilogram lichaamsgewicht 125 gram verse knoflook zou moeten krijgen. Dat is omgerekend meer dan 3 eetlepels of ongeveer 40 teentjes knoflook elke dag. Dat is een onwaarschijnlijke hoeveelheid.

✔ Vervolgens zijn er, de voor honden, problematische zwavelhoudende bestanddelen die ontstaan zodra een verse knoflookteen wordt aangesneden. In de lucht zijn deze bestanddelen lichtvluchtig. GRAU Knoflookgranulaat en -tabletten zijn gedroogd. Daarom spelen deze zwavelhoudende bestanddelen geen rol meer, zij zijn al vervlogen.


Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Schrijf uw eigen beoordeling

U bent nu het volgende product aan het beoordelen: GRAU Knoflookgranulaat