Online dierenwinkel met hoogwaardige producten
op een natuurlijke basis

Pet Food Plaza Nieuws & Tips

 • Bewegen en spelen met uw hond of kat, ook gezond voor de eigenaar

  Zoals eerder aangegeven is voldoende beweging; de hoeveelheid beweging waarbij honden en katten fit, gezond en tevreden kunnen zijn. Het spreekt voor zich dat jonge dieren in de kracht van hun leven meer beweging nodig hebben en aankunnen dan oudere dieren. Er zijn vele mogelijkheden om uw huisdier te laten bewegen.

  Bewegen en spelen met de kat

  U kunt bijvoorbeeld uw kat voeren door de brokjes één voor één weg te gooien, zodat hij moet bewegen om te kunnen eten. U kunt uw kat ook op een leuke manier een hele poos bezighouden door bijvoorbeeld een pluizig voorwerp aan een koordje te bevestigen en de aandacht van uw kat te trekken. Misschien wil hij wel doen alsof hij een wilde jager is die zijn prooi besluipt. Andere katten vinden het leuk wanneer hun speeltje of een lekkernij in een kartonnen koker zit, zoals een lege keukenrol. Zij spelen er dan net zo lang mee tot zij de buit eruit hebben gehaald. Of laat de kat zichzelf vermaken met een muisje, een pingpongballetje of een bolletje wol. Zolang hij maar beweegt.

  Bewegen en spelen met de hond

  Er zijn tegenwoordig diverse hondensporten met de hond te beoefenen. Er is voor bijna elke hond wel een passende mogelijkheid. Tijdens de sport wordt de hond zowel geestelijk als lichamelijk beziggehouden. Wandelen, fietsen en zwemmen met de hond zijn echter ook prima mogelijkheden om de hond beweging te bieden.

  Hondensport

  Onder hondensport vallen niet alleen sporten, zoals flyball, agility en dog frisbee, maar ook werken met de hond, zoals pakwerk en reddingshondenwerk, en ook trainingen waarbij de hond leert om goed te luisteren en leert om te gaan met onze drukke maatschappij. Meer over sporten en activiteiten kunt u lezen op 'ik heb een sportende hond' van de Hondenbescherming.

  Zwemmen

  Veel honden houden er van om te zwemmen, maar niet alle honden zijn ook goede zwemmers. Soms moeten honden uitgedaagd worden om het water in te gaan, door bijvoorbeeld een speeltje of stok in het water te gooien welke hij kan apporteren. Zwemmen is niet alleen een goede en gezonde lichaamsbeweging. Het is ook een prima oefening voor honden die last hebben van hun gewrichten, deze worden zo minder belast. Laat uw hond niet zwemmen als hij jonger is dan 6 maanden of wanneer hij ziek of in slechte conditie is. Ook als de hond vaak last heeft van ooraandoeningen is zwemmen niet aan te raden. Let verder uiteraard goed op de omstandigheden, zoals de temperatuur van het water of stromingen.

  Samen bewegen

  Een belangrijk voordeel van uw huisdier laten bewegen is dat u als eigenaar gelijktijdig ook veel beweging krijgt, wat een gezondheidsvoordeel biedt voor u beiden!

 • Gescheurde kruisbanden door gladheid

  Sneeuw en ijs brengen veel winterpret met zich mee. De meeste honden vinden dat rare witte spul geweldig en glibberen over ijs leuk, maar er zijn ook risico's...

  Kreupel door pijnlijke knie

  Zo komt het in de wintertijd nogal eens voor dat er honden bij de dierenarts terecht komen die plotseling kreupel lopen na een glij- en duikelpartij op glibberig ijs. Bij nader onderzoek van de knie kan een verdikking zichtbaar zijn. Als het dijbeen en scheenbeen ruim bewegen in horizontale richting ten opzichte van elkaar is de kruisband hoogst waarschijnlijk gescheurd. Als deze kapot is, is de knie niet meer stabiel.

  Kruisbanden gescheurd

  Kruisbanden zijn twee banden die kruiselings tussen scheenbeen en dijbeen gespannen zitten. Ze zorgen ervoor dat de twee botten ten opzichte van elkaar op hun plaats blijven. Meestal is het de voorste kruisband die scheurt. In theorie kan dit bij elk hondenras voorkomen. Bij een steile stand van de knie is de kruisband relatief gezien veel korter en kan bij het overstrekken eerder een scheur optreden. Daarom wordt deze aandoening ook het meest waargenomen bij rassen met een hele steile kniestand zoals Boxers, Rottweilers en Chowchows.

  Operatie kruisbanden

  Een knie met een gescheurde kruisband is ernstig beschadigd. Ook de (binnen) meniscus kan aangetast zijn. Als de kruisband helemaal door is, is een operatie noodzakelijk. De restanten van de kruisband worden dan verwijderd en de knie moet opnieuw gestabiliseerd worden. Hiervoor bestaan vele technieken. Welke het meest geschikt is, hangt af van welk ras hond en hoe groot en zwaar deze is. Ook kan de chirurg een bepaalde voorkeur hebben. Vaak wordt er een dikke onoplosbare draad aan de buitenkant van het gewricht geplaatst om het boven- en onderbeen op zijn plaats te houden. Het is belangrijk niet te lang met opereren te wachten, omdat artrosevorming van de knie op de loer ligt. Na de operatie is een revalidatieperiode nodig om ervoor te zorgen dat het gewricht langzaam en goed weer wordt belast. U kunt daarbij HOKAMIX Gewricht+ gebruiken om de gewrichtsfunctie te ondersteunen.

  Wees voorzichtig bij gladheid

  Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wees dus voorzichtig met spelen op een gladde ondergrond. Het is erg leuk om buiten te spelen in sneeuw en ijs, maar het kán lelijke gevolgen hebben.

 • Hoeveel en welke beweging mag mijn hond

  Hoeveel beweging mag of moet ik mijn hond geven op een dag en op welke manier. Eigenlijk krijgt een hond voldoende beweging als hij fit, gezond en een tevreden hond kan zijn. Een aantal richtlijnen wat u kan helpen hierbij is het volgende. Lees verder

 • Help vogels de winter door

  De winter kan een barre tijd zijn voor de vogels. Er is heel weinig voedsel, terwijl ze het juist dan zo hard nodig hebben. De energie die ze krijgen van het voedsel, helpt ze hun lichaamstemperatuur op peil te houden in de kou. De vogels waarderen een helpende hand als het buiten vriest en sneeuwt dan ook ten zeerste.

  Welk voer kan je geven aan vogels

  Vogels houden net als mensen van veelzijdig voedsel. Erg populair zijn de zaadmixen, pinda’s en vetbollen. Maar u kunt ook vers voer geven, bijvoorbeeld appels of rozijnen. Uit den boze zijn: vloeibare olie, margarine en zout voedsel. Mezen hangen graag aan de vetbollen, maar merels en vinken scharrelen liever op de grond naar hun voedsel, zaadjes met name. Daarom is het verstandig om op beide plekken te voeren: strooi voer op de grond op een sneeuwvrije plek in de buurt van een haag of struiken en leg ook voedsel op de voedertafel. U kunt de vetbollen ophangen en bijvoorbeeld ook een voedersilo. Vetblokken en -bollen met insecten vallen ook in de smaak, vooral bij de winterkoninkjes.

  Wanneer voeren

  De beste momenten om het voedsel te strooien, zijn ‘s morgens vroeg en in de namiddag. ‘s Morgens moeten de vogels snel eten om energie op te doen en in de namiddag kunnen ze extra energie gebruiken in aanloop naar de koude nacht toe.

  Wat u nog meer kunt doen

  U hoeft ‘s winters niet steeds het drinkbakje voor de vogels te ontdooien. Water regelen is voor de meeste vogels geen enkel probleem. Ze nemen hapjes sneeuw en rijp. Als u toch iets wilt doen, kunt u wat ijs vergruizen zodat de vogels het kunnen oppikken. Geef geen water met suiker (tegen het bevriezen) en geef ook geen melk; beide zijn erg ongezond voor vogels.

  Geef geen vloeibaar vet

  Vogels hebben relatief meer behoefte aan verzadigd vet dan wij. Daarom is dit soort vet voor vogels prima. Vloeibare olie (zoals olijfolie) is voor vogels niet geschikt. Als dit op hun veren komt, wordt de conditie van het verenkleed aangetast. Daarnaast heeft het mogelijk een laxerend effect. Dat doet meer kwaad dan goed in een strenge winter.

  (bron: Vogelbescherming)

 • Goede Voornemens! Overgewicht bij uw huisdier...

  Wist u dat ongeveer de helft van de honden, katten en konijnen in Nederland overgewicht heeft? Dit brengt allerlei gezondheidsrisico’s voor de dieren met zich mee zoals een grotere kans op artrose en suikerziekte. U wilt natuurlijk dat uw huisdier gezond is, daarbij hoort zeker ook een gezond gewicht! Begin 2018 gezond en check bij uw dier of er sprake is van overgewicht!!

  Hoe weet u of er sprake is van overgewicht van uw huisdier?

  Tijdens de jaarlijkse controle bij de dierenarts kan uw dierenarts u hierover adviseren.  U kunt echter ook zelf al signalen zien bij uw hond of kat.

  • Als u met uw vlakke hand over de ribben van uw hond of kat wrijft, is het de bedoeling dat u de ribben goed kunt voelen. Zit er een vetlaag overheen dan is er sprake van overgewicht.
  • Als u van bovenaf naar uw dier kijkt is het de bedoeling dat er een duidelijke taille zichtbaar is achter de ribben
  • Honden met overgewicht hebben een verminderd uithoudingsvermogen. Tijdens de wandeling blijven ze eerder achterop en gaan eerder hijgen.
  • De meeste dieren met overgewicht hebben continu honger en zijn gefixeerd op eten.

  Hoeveel mag uw dier eigenlijk eten?

  Hond: 460 KJ x kg lichaamsgewicht0,75. Na castratie of sterilisatie is de energiebehoefte 30 % minder!

  Kat: 40-50 gram droogvoer per dag voor een kat van 4 kg. De juiste hoeveelheid voeding varieert per soort voer. U kunt het beste op de verpakking van het voer de ondergrens van de geadviseerde hoeveelheid voor het streefgewicht van de kat kiezen.

  Konijn: 15 -20 gram per kg lichaamsgewicht per dag brokjes daarnaast onbeperkt hooi.

  Hoe kunt u overgewicht aanpakken?

  Minder calorieën eten, meer bewegen!

  Meer bewegen

  Ga minimaal 4 x per dag met uw hond wandelen. Natuurlijk hangt de lengte van de wandeling af van het type hond, maar 4 x per dag 15 minuten is het minimum.  Als u meer met uw hond wilt gaan bewegen, doe dit dan nooit ineens, altijd stap voor stap.

  Speel dagelijks met uw kat. Bijvoorbeeld met een laserlampje op de grond, of rol de brokjes door het huis in plaats van voeren in een bakje. Er bestaan ook speelballetjes waar u de brokjes van uw kat in kunt doen. Uw kat moet het balletje rollen om de brokjes eruit te krijgen.

  Ook konijnen moeten dagelijks flink kunnen rennen en bewegen. Als ze alleen maar in een hok zitten krijgen ze onvoldoende beweging.

  Minder calorieën

  U kunt natuurlijk besluiten minder brokken te gaan geven. Dat is een optie, echter veel honden en katten blijven dan zeuren om eten en er bestaat een risico dat uw huisdier onvoldoende vitaminen binnen krijgt. Een goed alternatief is dieetvoer met een laag energie en vetgehalte en verhoogd gehalte aan voedingsvezels om het verzadigingsgevoel te stimuleren. Het is ook belangrijk te proberen de 'eettijd' te verlengen. Als uw hond erg schrokt kunt u een speciale voerbak (een anti-schrokbak) gebruiken, waarbij uw dier langer over zijn eten doet en eerder een gevoel van verzadiging krijgt.

  Tip als uw dier te weinig afvalt

  Als uw dier onvoldoende afvalt terwijl u alle maatregelen neemt of uw dier vertoont naast overgewicht andere klachten, als bijvoorbeeld sloom en dunnere vacht, maak dan een afspraak met uw dierenarts.

 • Ook in het nieuwe jaar kwaliteits voedingssupplementen

  Wij wensen u en uw huisdier(en) een mooi en gezond 2018 toe!

  We hopen u ook in dit nieuwe jaar weer te voorzien van onze kwaliteits voedingssupplementen met natuurlijke ingrediënten. En u te mogen adviseren bij de juiste keuze van onze producten voor een optimale gezondheid van uw huisdier.

  Want onze missie is en blijft; “Het geeft ons enorm veel plezier en voldoening om honden in een optimale conditie te krijgen en te houden. Dus als het aan ons ligt, blijven we dat nog heel lang doen! Hoewel… liever dan klachten verlichten, zouden we ze eigenlijk liever voorkomen. Dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Een groot deel van de klachten houdt echter verband met de voeding! Uit voorzorg HOKAMIX als aanvulling geven, is een verstandig besluit. Die boodschap willen wij graag overbrengen naar hondenbezitters en daarmee het dierenwelzijn verhogen.” Jan Kroeske

 • 10 tips voor de winter voor u en uw huisdier

  De winter kan koude en gure weersomstandigheden met zich mee brengen. Wat kunnen we doen om onze huisdieren te beschermen en wanneer is dat echt nodig?

  Tips voor de winter

  • Om irritatie door bijtend pekel te voorkomen, kunt u voordat uw hond of kat naar buiten gaat de voetzooltjes insmeren met vaseline. Bij thuiskomst de pootjes goed afspoelen met lauwwarm water en drogen.
  • Voor langere wandelingen met uw hond zijn hondenschoentjes echt het beste advies, ook goed tegen het uitglijden. Zelf kunt u spikes onder uw schoenen doen.
  • Zorg dat u en uw huisdier goed zichtbaar zijn nu het vroeg donker is, dit kan met een lampje op uw kleding en/of een reflecterende riem en jasje voor uw hond.
  • U kleed uzelf lekker dik aan in deze koude dagen, ook voor uw huisdier bestaan er leuke outfits om ze warm te houden.
  • Sommige honden happen gretig in de sneeuw, wat kan zorgen voor diarree en buikkramp. Opletten dus.
  • De katten die ook in de winter wel eens buiten komen, moet u de mogelijkheid bieden om naar binnen te kunnen gaan, wanneer zij dat willen. Een kattenluikje kan uitkomst bieden.
  • Geef wat meer te eten als uw huisdier veel in de koude buitenlucht komt. Het aanpassen aan een koudere omgeving en het eventuele spelen in de sneeuw vraagt energie. Geef minder voer als hij minder actief is in de winterperiode en graag bij de kachel ligt. Er zijn dan minder calorieën nodig. Zo voorkomt u overgewicht.
  • Hou vooral honden weg van alle antivriesmiddeltjes, zij zijn er dol op en de kleinste hoeveelheid kan al lelijke gevolgen hebben.
  • Katten zijn met het koude weer eerder geneigd langer binnen te blijven en kunnen zo de plas te lang ophouden. Dit kan voor problemen zorgen, bijvoorbeeld blaasgruis. Het is belangrijk om de kat een ruime en schone kattenbak op een rustige plaats aan te bieden. En 1 kattenbak extra te plaatsen dan het aantal katten. Dus bij bijv. twee katten, drie kattenbakken.
  • Controleer in de winter voordat u de auto start, altijd even onder de motorkap of er geen kat zit. Katten vinden een warm motorblok erg aantrekkelijk om bij te gaan liggen.
 • Mijn hond is bang voor vuurwerk: wat kan ik daaraan doen?

  Zodra de eerste vuurwerkpijlen de lucht in gaan, merkt u het waarschijnlijk al aan uw hond: hij wordt nerveus of angstig van het vuurwerk. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet om de jaarwisseling samen zo goed en rustig mogelijk door te komen. Lees verder

 • BARF Supplementen bij Vers Vlees Voeding

  Er zijn veel honden die dagelijks harde brokken voorgeschoteld krijgen door hun eigenaar. Daar is niks mis mee, veel honden doen het daar goed op. Anderen voeren liever naar het principe zoals het in de natuur gaat of ging, volgens BARF.

  Lees verder
 • Beste reclame: tevreden HOKAMIX gebruikers

  Tevreden gebruikers zijn gratis én de beste reclame. Ik vind het altijd weer bijzonder als mensen zo enthousiast zijn over je producten dat zij ze spontaan aanraden aan andere hondenbezitters. Zo’n ambassadeurschap is soms een onverwachte, maar zeer aangename verrassing. Lees verder

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Artikelen 1 tot 10 van 29 in totaal