Online dierenwinkel met hoogwaardige producten
op een natuurlijke basis

Bewegen met uw hond

Honden hebben dagelijks voldoende lichaamsbeweging nodig. Voor veel honden is het namelijk een uitlaatklep om energie kwijt te raken. Bovendien voorkomt het dat de honden zich gaan vervelen. Bij het uitlaten komen ze soortgenoten tegen, zien ze een andere omgeving en kunnen ze de benen lekker strekken. Bewegen is goed voor het lichamelijk en geestelijk welzijn.

Hoeveel beweging heeft een hond nodig?

Een hond dient over het algemeen minimaal twee keer per dag uitgelaten te worden. Afhankelijk van het ras kan het zijn dat een hond vaker of langer uitgelaten dient te worden.

Hoe weet ik of mijn hond genoeg beweging krijgt?

Als uw hond thuis te druk is, hij vraagt continu aandacht of kan geen minuut rustig blijven zitten, dan is de kans erg groot dat uw hond niet genoeg lichaamsbeweging krijgt. Als honden de kans krijgen om buiten hun energie kwijt te kunnen, zijn ze daarna binnen lekker rustig en luisteren ze ook veel beter.

Overgewicht

Overgewicht komt bij honden die dagelijks te weinig lichaamsbeweging krijgen vaker voor. Wanneer uw hond te dik is kan dit dus een teken zijn van te weinig lichaamsbeweging. Hier vindt u meer informatie over wat u kunt doen tegen overgewicht: https://www.petfoodplaza.nl/nieuws-tips/heeft-uw-huisdier-overgewicht/

Gewrichtspijn

Een hond hoort met plezier voor of naast u te lopen. Blijft hij achter en sjokt hij met het hoofd laag achter u aan dan is hij moe of heeft hij pijn. Een gezonde hond staat na een lange wandeling soepel op vanuit een liggende houding en is niet stijf of mank. Spierpijn kent een hond amper! Stijfheid duidt bijna altijd op gewrichtspijn.

Voor dieren met bewegingsproblemen hebben wij verschillende producten in ons assortiment.