Online dierenwinkel met hoogwaardige producten
op een natuurlijke basis

De wintertijd komt eraan!

De wintertijd komt er aan, daardoor wordt het eerder donker. Dit kan het schema van eten en slapen in de war gooien, ook bij uw hond of kat. Het kan wel een week voor onrust zorgen. Hoe lost u dit op?

Biologische klok van huisdieren

Dieren hebben hun eigen biologische klok die hen vertelt wanneer het tijd is om te eten, te slapen en wakker te worden. Deze biologische klok wordt in gang gezet door zonlicht. Omdat onze huisdieren in een kunstmatige omgeving  leven, met aanwezigheid van licht door lampen, is dit effect echter minimaal.

Dagelijkse routine wijzigt

Het schema wat huisdieren aanhouden is eigenlijk een opgelegde routine van hun eigenaar. Zo raken honden gewend aan het tijdstip waarop ze eten krijgen of een wandeling gaan maken. Als het schema van de eigenaar wordt aangepast aan de wintertijd, een uur eerder, kan de hond of kat in de war raken. Voor dieren is het onverklaarbaar dat zij later eten krijgen dan verwacht, omdat de klok een uur achteruit is gezet.

Laten wennen aan wintertijd

Wij adviseren u uw dier(en) vooraf aan de verschuiving van de tijd te laten wennen. Het beste is om ongeveer een week van tevoren al de dagelijkse routine van eten, uitlaten en slapen met een paar minuten per dag te verschuiven. Verzet u in plaats daarvan ineens de tijd met een uur, dan kan dit voor geestelijke en lichamelijke stress van uw huisdier zorgen.