Online dierenwinkel met hoogwaardige producten
op een natuurlijke basis

Gevaren voor uw hond in de herfst

Het is herfst. De natuur is prachtig met al zijn kleuren. De grond ligt bezaaid met blad en boomvruchten zoals eikels. Het is heerlijk om nu samen met uw viervoeter in de natuur te vertoeven. Helaas is dit niet zonder gevaar voor uw hond.

 

 

 

Het eten van eikels en kastanjes is niet zonder gevaar voor uw hond

Eikels bevatten o.a. looizuur, dat is giftig voor honden. Een teveel aan looizuur kan tot nierfalen leiden. Daarnaast kunnen eikels ook een verstopping veroorzaken wanneer ze in hun geheel worden doorgeslikt. De spijsvertering van honden is er niet op gebouwd om dergelijk materiaal te verteren (zeker de schil). De vrucht sluit de darm af en uw hond wordt ernstig ziek. Uw hond heeft geen ontlasting meer, gaat braken en na langere tijd zwelt de buik op. Dit kan ook gebeuren door het eten van andere boomvruchten zoals kastanjes of dennenappels. Wanneer sprake is van een verstopping door een boomvrucht, zal deze door middel van een operatie verwijderd moeten worden. Het eten van boomvruchten is daarom niet zonder gevaar!

Gevaar van paddenstoelen

In de herfst duiken ze overal op: de paddenstoelen. Ze zijn er in vele soorten en maten. Omdat er zoveel verschillende soorten zijn, is het niet altijd duidelijk of een hond een giftige paddenstoel aan het besnuffelen is of niet. Het beste is daarom om uw viervoeter geen kans te geven erbij in de buurt te komen. Indien uw hond toch een paddenstoel heeft opgegeten, is het belangrijk zo snel mogelijk de dierenarts te raadplegen.