Online dierenwinkel met hoogwaardige producten
op een natuurlijke basis

Onverzorgd gebit

Het is van groot belang om het gebit van uw viervoeter goed te onderhouden. Gebitsklachten worden vaak in een laat stadium pas opgemerkt. De gevolgen hiervan zijn ernstige tandvleesontsteking en verlies van kiezen en tanden. Ontstoken tandvlees is pijnlijk en de betrokken bacteriën kunnen hart, lever en nieren beschadigen.

De gevolgen van een onverzorgd gebit

Voedselresten, bacteriën en speeksel kunnen een aanslag op de kiezen veroorzaken (tandplaque). Wanneer dit niet op tijd wordt verwijderd kan het verkalken tot tandsteen. Dit is het begin van de ‘neerwaartse spiraal’, want bacteriën zijn dol op tandsteen. Het “gif” van de bacteriën irriteert het tandvlees, dat zich vervolgens terugtrekt, waardoor de tand of kies minder vast komt te staan en daardoor zelfs kan losraken en uitvallen.

Een slechte tandhygiëne maakt bovendien ook de weg vrij voor andere infecties. De bacteriën kunnen in de bloedbaan komen en zo ontstekingen in organen veroorzaken zoals in de hartkleppen, lever en nieren.

Voorkomen van gebitsproblemen

Tandvlees- en kaakontstekingen zijn pijnlijke aandoeningen. Het is onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor het gebit van onze viervoeters. Deze verzorging kunt u zelf doen door 2-3 maal per week te poetsen met speciale tandenborstels en tandpasta. U kunt ook voedingssupplementen toevoegen aan het drinkwater of de voeding, zoals ProDen PlaqueOff. Daarnaast kunt u natuurlijke Dental kauwstrips voor reiniging van het tandvlees en de tanden geven.

Slechte adem – slechte spijsvertering - Sanofor Veendrenkstof

Wanneer een hond een slechte adem heeft, is er meestal iets niet in orde in de bek. Maar de oorzaak kan ook dieper in het lichaam zitten. Door het eten naar binnen te schrokken of door 'te vet' eten te geven, kunnen honden een slechte spijsvertering hebben. Dat kan leiden tot een slechte adem. Sanofor veendrenkstof ondersteunt o.a. de vertering en beschermt de gevoelige maagdarmwand.