Online dierenwinkel met hoogwaardige producten
op een natuurlijke basis

Teken en vlooien op een natuurlijke manier bestrijden

De lente komt er weer aan. Door stijging van de temperatuur worden teken en vlooien weer actiever. Zeker na een zachte winter kunnen we veel vlooien en teken verwachten. U kunt uw viervoeter op een natuurlijke manier ondersteuning bieden tegen deze plaaggeesten.

Ziekten door vlooien en teken

Een beet van een vlo geeft (net als een muggenbeet) jeuk en het kan zelfs leiden tot een allergie. Als een huisdier een besmette vlo opeet kan daaruit een lintworm ontstaan, omdat vlooien eitjes van de lintworm bij zich kunnen dragen. Vlooien en teken kunnen ook virussen, bacteriën en sommige andere micro-organismen overbrengen. We moeten dus proberen om onze huisdieren te beschermen tegen vlooien en teken.

Chemische middelen tegen parasieten

Er komen steeds meer middelen op de markt om parasieten te bestrijden. Deze chemische middelen vormen niet alleen een belasting voor uw huisdier, maar ook voor het milieu. Steeds meer huisdiereigenaren voelen zich niet prettig bij het idee hun trouwe viervoeter bloot te stellen aan deze middelen en zijn op zoek naar (natuurlijke) alternatieven.

De natuurlijke weerstand van uw huisdier

Allereerst is het belangrijk om de weerstand van uw hond of kat goed te houden. Dit doet u door uw dier een goede huisvesting, voeding en verzorging te bieden. U zult merken dat uw dier veel minder last heeft van vlooien en teken als hij/zij een goede weerstand heeft. U kunt de weerstand verhogen door HOKAMIX Kruiden te geven met natuurlijke vitaminen en mineralen.

Natuurlijke middelen

De meeste natuurlijke middelen doden de parasieten niet, maar maken het voor hen onaantrekkelijk om op uw dier te komen. Zij doen dit bijvoorbeeld door de geur of de structuur van de vacht subtiel te veranderen. Zo voorkomt het gebruik van deze middelen dat uw hond of kat een aantrekkelijke gastheer voor vlooien en teken wordt.

Kruiden tegen vlooien en teken

De werking van knoflook tegen vlooien en teken wordt als volgt verklaard: bij een dagelijkse toediening door het voer komt de knoflookgeur na een paar weken in het huidvet. Vlooien en teken hebben hier een hekel aan en zullen uw huisdier proberen te vermijden. GRAU Knoflook is verkrijgbaar in granulaat en tabletten.