Online dierenwinkel met hoogwaardige producten
op een natuurlijke basis

Tips voor het fotograferen van uw huisdier

Dieren hebben meestal weinig geduld en aandacht en zijn lastig te regisseren. Toch is dat juist wat het zo leuk maakt. Het levert namelijk spontane situaties op. Hieronder vindt u een aantal tips om uw viervoeter zo mooi mogelijk op de foto te krijgen. 

 

 

 

  1. Kies een mooi perspectief!

Hoewel wij in het dagelijks leven van bovenaf op dieren kijken, is het niet zo mooi om ze ook van bovenaf te fotograferen. Ga door uw knieën of helemaal plat op de grond liggen om uw huisdier recht in de ogen te kijken.

  1. Leg het karakter vast

Uw huisdier is natuurlijk de mooiste van het hele land. Misschien niet alleen vanwege zijn uiterlijke schoonheid, maar ook om zijn unieke karakter. Bedenkt u zich eens wat uw huisdier typeert. Is het een enorme druktemaker? Leg hem dan vast terwijl hij aan het spelen is. Is hij liever lui dan moe? Dan is een foto waarop hij in het zonnetje ligt te luieren heel typerend.

  1. Niet flitsen

De flitser van uw camera komt vaak van pas, maar als u dieren fotografeert is het beter om niet te flitsen. Het felle licht is niet prettig en u loopt kans dat de ogen van uw viervoeter rood kleuren. Fotografeer liever ook niet met een felle lamp aan: lamplicht geeft vaak een gele gloed. Natuurlijk licht (bijvoorbeeld buiten of bij een raam) geeft de mooiste resultaten. De vacht van uw dier komt dan mooi uit en hij krijgt een natuurlijk ‘lichtje’ in zijn oog.

  1. Aandacht!

Hoewel een verveeld kijkend dier een grappige foto op kan leveren, is het vaak leuker om een alert 'koppie' te fotograferen. Laat uw viervoeter netjes zitten en vraag iemand buiten beeld, bijvoorbeeld schuin achter u, om de aandacht te trekken. Dat kan met een geluidjes of een favoriet speeltje.

Katten zijn lastiger alert te krijgen. Ze komen eerder op u afgewandeld of lopen gewoon weg. Heeft u ook zo’n kat? Probeer uw kat eens te fotograferen tijdens het wassen, dan is 'ie' even helemaal in z’n eigen wereld.

  1. Achtergrond

Ook de achtergrond is belangrijk. Uw dier kan heel leuk op de foto staan, maar als de achtergrond rommelig is, leidt dat erg af. Zet uw dier bijvoorbeeld voor een mooie natuurlijke achtergrond, zoals bomen en struiken.

  1. Oefening baart kunst

Het fotograferen van dieren is vooral een kwestie van oefenen. Neem de camera overal mee naar toe en leg uw huisdier heel vaak vast, totdat u tevreden bent. Maak het liefste meerdere foto's achter elkaar, om later de mooiste foto uit te zoeken. Zoek op internet naar mooie dierenfoto’s ter inspiratie en kijk wat deze foto's bijzonder maakt. U hoeft de foto niet letterlijk te kopiëren, maar ‘afkijken’ mag best.

 

Succes!